Siria acuză un atac cu rachete israelian care a vizat aeroportul din Alep înainte de aterizarea unui avion iranian

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Potrivit agenției de presă a guvernului sirian, SANA, Aeroportul Internațional Alep, din nordul Siriei, a fost lovit miercuri seară de un bombardament israelian, care s-a soldat cu pagube materiale. 

SANA a precizat că, în jurul orei locale 20.00 (17.00 GMT), “inamicul israelian a vizat Aeroportul Internațional Alep cu atacuri cu rachete care au provocat pagube materiale aeroportului”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat că "patru rachete israeliene au vizat o pistă a Aeroportului Internațional Alep și depozitele din vecinătatea acestuia, ceea ce a dus la izbucnirea unui incendiu însoțit de explozii, care probabil ar proveni de la un transport iranian de rachete".

Cotidianul israelian Haaretz a precizat că, potrivit datelor de la serviciile de urmărire a zborurilor, atacul a avut loc chiar înainte ca pe aeroportul din Alep să aterizeze un avion iranian supus sancțiunilor americane.

Sabereen News, un canal de știri apropiat forțelor susținute de Iran în Siria, a confirmat că Israelul a vizat aeroportul din Alep “pentru a împiedica un avion iranian sancționat de SUA - aparținând companiei aeriene iraniene de transport marfă Yas Air - să aterizeze chiar în timp ce părea să coboare”, adăugând că avionul și-a schimbat cursul spre Damasc, ceea ce a determinat mutarea loviturilor israeliene și asupra aeroportului din Damasc.

Atacul de miercuri a fost primul atac aerian israelian care a vizat aeroportul Alep în ultimii trei ani, reprezentând totodată a doua oară când Israelul a vizat un aeroport sirian în acest an. Pe 10 iunie, Israelul a bombardat Aeroportul Internațional Damasc, făcând ca aeroportul să fie complet inoperabil pentru o perioadă de două săptămâni.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea israeliană cu privire la informația transmisă de SANA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel