Singurul ministru de externe dintr-un stat UE care a discutat cu Lavrov la AG-ONU. Peter Szijjarto: Ungaria vrea pace

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Petro Szijjarto, s-a întâlnit la New York cu șeful Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / Facebook
Petro Szijjarto, s-a întâlnit la New York cu șeful Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov / Facebook

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a decis să se întâlnească cu Serghei Lavrov la New York.

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Petro Szijjarto, s-a întâlnit la New York cu șeful Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU.

Sijarto a postat pe Facebook câteva fotografii de la întâlnire, alături de un scurt comentariu.

 

Potrivit șefului diplomației ungare, „există o singură soluție la problema inflației din timpul războiului și a creșterii prețurilor la energie: pacea”.

Ministrul a spus că, folosind oportunitățile oferite de ONU, i-a confirmat acest lucru și lui Lavrov, „din păcate, fiind singurul dintre miniștrii de externe ai UE (...) Ungaria vrea pace”, a ținut să precizeze Szijjarto.

Întâlnirea celor doi a avut loc în condițiile în care Budapesta este din ce în ce mai vocală privind oportunitatea menținerii sancțiunilor împotriva Rusiei. Viktor Orban susține că, după ridicarea restricțiilor, prețul gazului se va înjumătăți imediat, iar economia țărilor europene se va redresa, scrie Magyar Nemzet.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a întârziat cu o oră și jumătate la ședința Consiliului de Securitate al ONU și a plecat imediat după discursul său în care a repetat aceleași dezinformări, făcând referire la neonaziștii din Ucraina. 

 

Reprezentanții SUA și a Ucrainei au remarcat comportamentul oficialului rus

 

Reprezentantul oficial al SUA într-un comentariu pentru CNN a sugerat că Lavrov nu poate suporta mesaje clare și repetate despre condamnarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

„Acesta este un alt semn de slăbiciune și o dovadă că rușii recunosc că devin din ce în ce mai izolați pe scena mondială”, a spus oficialul.

În timpul discursului său, ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a atras atenția asupra cât de repede a fugit Lavrov de la întâlnire după discursul său.

„ Am observat că diplomații ruși fug la fel de priceput ca soldații ruși”, a spus Kuleba, citat de Evropeiska Pravda.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel