Simona Cojocaru a participat la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Simona Cojocaru, sursă foto: MApN
Simona Cojocaru, sursă foto: MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat azi la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence - SEDM), care a avut loc în sistem videoconferinţă.

În intervenţia sa, secretarul de stat a evidenţiat, printre altele, nevoia de intensificare a nivelului de implicare a statelor membre în proiectele SEDM, importanţa continuării şi extinderii acestora, precum şi necesitatea adaptării iniţiativei şi calibrării acesteia în scopul asigurării unui răspuns adecvat la noile tipuri de ameninţări şi provocări specifice actualului mediu de securitate, la nivel regional şi internaţional, informează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

Agenda reuniunii a inclus şi o analiză a stadiului dezvoltării fiecărui proiect al SEDM, cel mai important fiind Forţa Multinaţională de Pace din Europa de Sud-Est (Multinational Peace Force South-Eastern Europe - MPFSEE), materializată în Brigada din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Brigade - SEEBRIG), o atenţie deosebită fiind acordată perspectivei participării brigăzii în cadrul unor misiuni de pace sub mandat ONU, NATO sau UE.

La finalul reuniunii, reprezentanţii statelor membre au adoptat o Declaraţie comună prin care şi-au exprimat acordul pentru sprijinirea eforturilor de consolidare a iniţiativei SEDM, precum şi dezvoltării acesteia prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare în domeniul securităţii şi apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel