Serviciul Militar de Informaţii al Regatului Unit: Invazia rusă este în mare parte oprită pe toate fronturile

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Invazia rusă în Ucraina a fost în mare parte oprită pe toate fronturile, forţele ruse suferind în ultimele zile pierderi grele şi avansând foarte puţin la sol, pe mare sau în spaţiul aerian, a anunţat joi Serviciul Militar de Informaţii al Regatului Unit, informează Reuters.

"Rezistenţa ucraineană rămâne fermă şi bine coordonată", a anunţat Ministerul Apărării britanic. "Vasta majoritate a teritoriului ucrainean, inclusiv toate oraşele mari, rămân în mâinile ucrainenilor", a adăugat ministerul, potrivit Agerpres.

Cartierul general al armatei ucrainene a afirmat miercuri că Rusia a pierdut până la 40% din forţele de invazie. Unităţi ruse fie au fost nimicite, fie şi-au pierdut capacitatea de luptă, arată un ordin de zi, fără a oferi alte cifre.

Autorităţile de la Moscova afirmă că acţiunile din Ucraina nu au scopul de a ocupa un teritoriu, ci de a "demilitariza" şi de a "denazifica" ţara vecină. Rusia îşi defineşte acţiunile din Ucraina prin sintagma "operaţiune militară specială".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel