Serviciul de securitate ucrainean a blocat un atac cibernetic al hackerilor ruși coordonați de FSB

Eduard Pascu |
Data publicării:

Serviciul de securitate ucrainean SBU a anunţat marţi că a stopat un atac cibernetic pe scară largă pus la cale de hackeri ruşi şi care viza date guvernamentale clasificate, transmite Reuters.

SBU a explicat că obiectivul atacului era de a ''obţine acces la date clasificate din cele mai înalte instituţii ale puterii de stat din Ucraina'' şi a acuzat că în spatele hackerilor se află Serviciul federal de securitate rus (FSB), transmite Agerpres.

Anterior, Kievul a acuzat Rusia de orchestrarea unor atacuri cibernetice de amploare în cadrul ''războiului hibrid'' contra Ucrainei, ceea ce Moscova a negat.

SBU nu a precizat care sunt pagubele cauzate de cel mai recent incident cibernetic.

În luna februarie, autorităţile ucrainene au acuzat un grup anonim de hackeri ruşi de atacuri cibernetice împotriva securităţii Ucrainei şi de tentativă de a difuza documente malware printr-un sistem web care asigura circuitul documentelor guvernamentale.

Kievul şi Moscova au relaţii tensionate în ultimii şapte ani, după anexarea ilegală a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în martie 2014, şi ca urmare a sprijinului acordat de aceasta rebelilor separatişti din estul Ucrainei. Conflictul din această regiune declanşat în primăvara lui 2014 s-a soldat, conform estimărilor ONU, cu aproximativ 14.000 de morţi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel