Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie: Este puțin probabil ca Rusia să captureze întreg oraşul Bakhmut

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cucerirea orașului Soledar din regiunea Donețk ar fi acum principalul obiectiv al invaziei ruse în Ucraina. Dorința principală a forţelor ruse de ocupaţie este să încercuiască oraşul Bakhmut dinspre nord și să întrerupă liniile de comunicații ucrainene, dar militarii ucraineni mențin linii defensive stabile şi au control asupra căilor de aprovizionare. Aceasta este concluzia ultimului raport al Ministerului britanic al Apărării privind situația din Ucraina.

"În ultimele patru zile, forțele ruse și mercenarii Wagner au făcut progrese tactice în micul oraș Soledar din Donbas și, probabil, controlează cea mai mare parte a așezării", se arată în raportul serviciilor militare britanice de informaţii.

Rusia luptă din greu pentru a captura oraşul Bakhmut - în speranța că acest lucru ar putea duce la căderea Slaviansk și Kramatorsk, două orașe importante din Donbass care se află încă sub control ucrainean. Dar forțele ucrainene își mențin deocamdată pozițiile pe linia frontului.

După cum afirmă Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie, direcţia de atac spre Soledar a armatei ruse este foarte probabil un efort de a învălui oraşul Bakhmut din nord și de a întrerupe liniile de comunicații ucrainene.

Cu toate acestea, după cum se precizează în raport, este puțin probabil că invadatorii ruși să "înconjoare orașul în totalitate ", deoarece forţele armate ucrainene menţin stabile liniile de apărare și rutelor de aprovizionare.

Orașul Soledar, cunoscut prin minele sale de sare, este situat la doar 10 kilometri nord-est de Bakhmut și reprezintă un bastion crucial pentru eforturile Ucrainei de a apăra orașul, care se numără printre cele mai valoroase ținte ale Rusiei.

Prin capturarea Soledar și Bakhmut, Rusia încearcă să își atingă obiectivul de a ocupa întreaga regiune Donețk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel