Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie: Deraierea unui tren în apropiere de Simferopol întrerupe linia de aprovizionare a flotei ruse de la Marea Neagră

Tren rusesc deraiat lângă Simferopol, Crimeea, 18 mai.
Tren rusesc deraiat lângă Simferopol, Crimeea, 18 mai.

Este deja cunoscut faptul că orice sabotaj în această zonă sensibilă va spori și mai mult îngrijorarea Kremlinului cu privire la capacitatea sa de a proteja alte infrastructuri cheie din Crimeea. La 18 mai 2023, un tren a deraiat în apropiere de Simferopol, blocând singură linie de cale ferată către portul Sevastopol, baza Flotei ruse a Mării Negre (BSF).

Rusia se va ocupa de repararea rapidă a liniei, dar incidentul va întrerupe livrările de provizii și, eventual, de armament, cum ar fi rachetele de croazieră Kalibr, către baza Flotei ruse a Mării Negre, se arata intr-un raport al Serviciului de Informații al Apărării din Marea Britanie.

Potrivit serviciului britanic de informații, orice sabotaj în această zonă sensibilă va spori și mai mult îngrijorarea oficialilor de la Kremlin cu privire la capacitatea Rusiei de a proteja alte infrastructuri cheie din Crimeea. Peninsula își păstrează un rol psihologic și logistic vital pentru a face posibil războiul Rusiei în Ucraina.

În urma unei explozii produse în orasul Simferopol din Crimeea la 18 mai, vagoanele unui tren incarcat cu cereale au deraiat de pe șinele de cale ferată.

Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina, a comentat situația: ,,Probabil că pe aceleași căi ferate sunt transportate și alte produse, inclusiv arme, muniții, vehicule blindate și toate celelalte mijloace folosite în războiul de agresiune împotriva Ucrainei pentru a ucide civili și militari ucraineni nevinovați. Prin urmare, este destul de firesc ca aceste șine să fie acum temporar nefuncționale".

După ce au fost analizate fotografiile de la fața locului, reparațiile vor dura câteva zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel