Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie: Contraofensiva ucraineană opreşte înaintarea mercenarilor Wagner în Bakhmut

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Aşa-zisa companie militară privată rusă (PMC) Wagner Group continuă să atace pozițiilor ucrainene din centrul orașului Bakhmut, relatează serviciul britanic de informații al apărării. Cu toate acestea, în ultimele patru zile, forțele arme ucrainene au făcut progrese tactice stabilizând flancurile din Bakhmut în avantajul lor.

Pe lângă progresele înregistrate în sudul orașului, atacurile ucrainene au forțat linia frontului rusesc la nord-vest de oraș. Acest lucru a permis probabil forțelor ucrainene să restabilească o utilizare mai sigură a principalului drum utilizat pentru aprovizionarea cu armament.

Potrivit serviciului de informații al apărării din Marea Britanie, Ucraina ține în frâu avansul trupelor ruse din vest de-a lungul liniei canalului Doneț-Donbas, transformând calea navigabilă într-un obstacol ca parte a unei zone defensive în jurul orașului Chasiv Yar.

Soldații ruși care au preluat pozițiile militare din Bakhmut de la trupele Wagner le-au abandonat rapid de frică, a declarat recent un ofițer ucrainean pentru The Times of London.

Șeful serviciului de informații al Batalionului 228 ucrainean, care poartă indicativul "Zulu", a declarat că eforturile Ucrainei ''au fost ajutate'' de soldații armei ruse care au preluat unele poziţii de pe front ale mercenarilor Wagner, dar pe care le-au abandonat la scurt timp.

"De îndată ce Wagner a plecat și trupele rusești regulate au intervenit, aceștia și-au abandonat pozițiile", a spus el, adăugând: "LuptătoriiWagner își păstrau pozițiile până la sfârșit. Mulți dintre ei au fost prizonieri, nu-i așa? Așa că știau că ori luptau, ori se întorceau în închisoare".

Grupul Wagner, care are mii de mercenari și prizonieri care lupta în Ucraina, a fost vârful de lance al eforturilor Rusiei de a captura orașul Bakhmut din estul Ucrainei.

 

Până în prezent, bătălia de la Bakhmut  este considerată cea mai lungă și cea mai sângeroasă de când a început agresiunea rusă

 

Zulu a declarat că soldații ruși "nu au nicio motivație. Ei nu înțeleg ce fac aici. Așa că, de îndată ce le este frică, ei fug pur și simplu".

Șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a plâns la începutul acestei luni că o parte din forțele armate ruse "și-au abandonat pozițiile" în apropiere de Bakhmut, acuzând totodată ordinele "stupide" și "criminale" date de comandanții militari de rang înalt.

Kremlinul nu a răspuns public la aceste acuzații. Rusia avansează în Bakhmut de luni de zile. Dar Ucraina a recucerit luna aceasta mai mulți kilometri în jurul orașului, folosind contraatacuri surpriză.

Oficialii occidentali au estimat la începutul lunii martie că până la 30.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în oraș. NATO a prezis că Rusia pierdea cinci soldați pentru fiecare ucrainean ucis.

Grupul Wagner a fost implicat într-o dispută din ce în ce mai aprigă cu conducerea militară a Rusiei, în cadrul căreia Prigozhin i-a acuzat că nu oferă muniție trupelor sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel