Serviciile ucrainene nu cred în coincidențe. GUR spune că e nevoie de o investigație a implicării Rusiei în explozia din portul turces Derince

Darius Muresan |
Data publicării:
Explozie în portul turc Derince. Foto: Captură video The Guardian @YouTube
Explozie în portul turc Derince. Foto: Captură video The Guardian @YouTube

Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, a declarat că, în cadrul anchetei cu privire la explozia de luni dintr-un port din Turcia, este necesară studierea eventualei implicări a Rusiei. 

"Desigur, trebuie verificate toate informaţiile. Este necesar să se studieze şi să fie investigată implicarea Rusiei lui Putin în aceste evenimente. Situaţia pare foarte ciudată - explozie la silozuri în Turcia în ajunul unei posibile vizite a dictatorului Putin (dictatorul rus, Vladimir Putin - n.r.) în Turcia", a remarcat Iusov.

Acesta a amintit că Turcia doreşte să discute cu Putin despre continuarea "acordului cerealor" şi a subliniat că partea turcă ridică în mod activ problema reluării aprovizionării cu cereale ucrainene.

"Iar acum, are loc un astfel de eveniment. Coincidenţă? Nu cred", a adăugat Iusiv, potrivit Rador.

Amintim că, luni după-amiază, o explozie puternică a fost raportată lângă marele port comercial turcesc Derince din Marea Marmara. Martorii oculari au spus că explozia a avut loc în timpul descărcării cerealelor pe o navă. Cel puţin 10 persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind internate.

 

Turcia susține că primele date indică o situație tehnică

 

Agerpres amintește că a fost lansată o anchetă pentru a stabili cauza exploziei și în citează pe guvernatorul provinciei Kocaeli, Seddar Yavuz.

Potrivit guvernatorului, primele evaluări indică faptul că la originea deflagraţiei înregistrate în jurul orei 14.40 (11.40 GMT) s-a aflat comprimarea pulberei de cereale în timpul transferului cerealelor de pe o navă în siloz.

"Ni s-a spus că este posibil tehnic să se producă o explozie din cauza comprimării prafului de cereale, dar investigăm toate motivele posibile", a adăugat Yavuz.

Doi din cei zece răniţi au fost internaţi în stare gravă şi nu sunt semnalate persoane dispărute, a mai spus guvernatorul.

Ministerul Transporturilor a anunţat la rândul său că nu au fost avariate nave în urma exploziei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel