Va rupe Putin înțelegerea cu poporul rus? Moscova intenționează să mobilizeze 500.000 de recruți (Serviciile ucrainene)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Vorbind pentru site-ul german de știri T-Online, reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ucrainei (GUR), Andrii Cerniak, a declarat că, la nivelul instituției ucrainene, se consideră că Rusia va anunța o nouă mobilizare pe 15 ianuarie, după Crăciunul creștin ortodox.

Cherniak a estimat că aproximativ 500.000 de cetățeni ruși vor fi mobilizați, cei mai afectați fiind cei care locuiesc în orașe mari, precum Moscova și Sankt Petersburg.

De asemenea, Vadim Skibitski, adjunct al șefului GUR, a declarat că noii recruți vor fi folosiți în atacurile pe care rușii le vor începe în primăvară în estul și sudul Ucrainei, potrivit ziarului britanic Evening Standard.

„Ne aşteptăm ca trupele ruse să desfăşoare ofensive în regiunile Doneţk şi Harkiv, precum şi posibil în Zaporojie, dar, pentru a se apăra în Herson şi Crimeea, acesta este numărul de militari de care vor avea nevoie pentru o astfel de sarcină”, a explicat Skibitski. „Dacă Rusia pierde și de data aceasta, atunci Putin se va prăbuși”.

Noua infuzie de forțe luptătoare va crește masiv numărul de militari pe care Rusia i-a desfășurat în teritoriile ocupate din Ucraina. Potrivit unui oficial ucrainean, în prezent există 280.000 de militari ruși în teren în Ucraina.

Mobilizarea estimată este de fapt discută de mai multe luni de zile. În noiembrie, liderii regionali ruși i-au scris lui Putin cerându-i să renunțe la o nouă mobilizare a rezerviștilor pentru a lupta în Ucraina, în timp ce bloggerii militari pro-Kremlin din Rusia au alimentat ideea normalității continuării procesului de mobilizare.

Cu toate acestea, Rusia a respins informațiile potrivit cărora un al doilea val de mobilizare ar fi iminent, iar Putin a susținut în decembrie 2022 că „nu ar fi cazul”.

Mobilizarea anterioară din octombrie 2022, prin care Rusia a adus sub arme 300.000 de militari, a fost puternic criticată, mulți cetățeni mobilizați fiind neantrenați, în vârstă, bolnavi sau prea tineri pentru a lupta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel