Serviciile militare ucrainene: Rusia rămâne fără muniție și folosește rachete sovietice H-22, dar poate duce acțiuni de luptă încă un an

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

În cadrul unui interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, reprezentantul Direcției Principale Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Vadym Skibitsky, a semnalat faptul că, în prezent, activitățile de luptă principale sunt duse de fiecare dintre părțile participante la conflictul din Ucraina cu artileria.

Potrivit precizărilor sale, dacă armata rusă va continua să opereze în același format și în același ritm va avea resurse suficiente pentru a duce acțiuni de luptă pentru încă un an.

Vadym Skibitsky a remarcat și superioritatea semnificativă a armatei ruse față de Forțele Armate ale Ucrainei în ceea ce privește armele de artilerie. După cum au calculat reprezentanții GUR, pentru fiecare armă ucraineană există de la 10 până la 15 arme rusești. Prin urmare, Occidentul trebuie să umple urgent acest gol cu proviziile sale. Cu alte cuvinte, armata ucraineană speră să câștige, dar pentru acest lucru are nevoie de arme occidentale în cantități uriașe.

În timpul interviului, Skibitsky a mai susținut și faptul că Rusia a redus intensitatea atacurilor cu rachete. În special, este vorba despre arachetele de croazieră H-22, care au încă un design sovietic. În opinia sa, acest lucru arată că armata rusă rămâne fără muniție.

Despre faptul că armata rusă va rămâne fără rachete se vorbește încă de la sfârșitul lunii martie. Între reprezentanții armatei ucrainene care au amintit despre acest lucru se numără și locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Alexander Gruzevich.

 

Rușii spun că dețin 10.000 de rachete Kalibr

 

Comentariul autorului: Este adevărat faptul că, în ultimele două săptămâni, Rusia și-a temperat atacurile cu rachete de croazieră, în special în ceea ce privește rachetele de tip Kalibr și Iskander. Acest lucru nu înseamnă însă neapărat că partea rusă a rămas fără rachete. Este posibil ca reducerea consumului de rachete de crozieră să fie legată de conștientizarea faptului că războiul din Ucraina se va prelungi pe termen lung.

Potrivit estimărilor unui expert militar rus, Forțele Navale ale Federației Ruse ar dispune de aproximativ 10.000 de rachete de croazieră Kalibr, din care, până în prezent au fost folosite câteva sute (probabil puțin peste 1.000).

În același timp, vicepremierul rus, Yuri Borisov, responsabil de Complexul Militar Industrial, a dat asigurări că industria de apărare a Federației Ruse are capacitatea de a asigura în continuare necesarul de rachete pentru nevoile trupelor proprii.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel