Serviciile din Germania nu văd semne de fisuri în sistem și de slăbire a lui Putin. Berlinul știa de invazie cu 14 zile înainte de atac

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

La mai bine de un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina, nu sunt semne că preşedintele Vladimir Putin ar fi slăbit, potrivit serviciului secret al Germaniei, informează Agerpres, care citează DPA.

Nu există fisuri vizibile în sistemul condus de Putin, a declarat luni, la Academia Federală pentru Politică de Securitate (BAKS) din Berlin, şeful Serviciului de Informaţii Externe (BND), Bruno Kahl.

Rusia încă este în poziţia de a "purta război pe termen lung" cu soldaţii nou recrutaţi, a spus Kahl, acest lucru fiind valabil şi în cazul armamentului şi a muniţiei.

Întrebat când exact a ştiut BND că Rusia va ataca Ucraina, Kahl a răspuns:"Cu aproximativ 14 zile înainte de începerea războiului am detectat şi fenomene care nu puteau fi interpretate în alt mod".

Rusia a lansat invazia pe scară largă pe 24 februarie 2022.

Kahl a respins criticile conform cărora serviciile de informaţii din Statele Unite şi Marea Britanie se aşteptau la un atac mult mai devreme decât BND, spunând că acele servicii de informaţii au prezis probabilitatea unui război pe baza observaţiilor lor. BND, pe de altă parte, a subliniat că decizia de a ataca va fi luată, în cele din urmă, de preşedintele Putin. Liderul de la Kremlin a adoptat această decizie luând în considerare mai multe aspecte,"care nu au constat în numărarea rachetelor sau a tancurilor", a spus şeful BND. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel