Serviciile de informaţii britanice: Infrastructura feroviară a Rusiei, vizată constant de acte de sabotaj ale grupurilor de rezistenţă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile de informaţii britanice au numărat cel puțin șase acte de sabotaj asupra cailor ferată rusă, din luna iunie și până în prezent, şi prevăd că, în următoare perioadă, conducerea rusă va deveni din ce în ce mai îngrijorată de acest lucru.

Astfel, la 24 octombrie 2022, guvernatorul regiunii rusești Briansk a raportat că un dispozitiv exploziv a avariat calea ferată din apropierea satului Novozibkovo, la aproximativ 15 km de granița ruso-belarusă.

"Calea ferată este principala legătură feroviară între Rusia și sudul Belarusului. Grupul anti-război din Rusia ''Stop the Wagons (STW) a revendicat responsabilitatea pentru acest incident. Acesta al șaselea act de sabotaj împotriva infrastructurii feroviare rusești raportat de STW începând cu luna iunie", se arată în analiză serviciilor britanice de informaţii.

După cum s-a menționat, acest lucru face parte dintr-o serie mai lungă de atacuri ale grupurilor de rezistanta asupra căilor ferate atât a celor din Rusia, cât și a celor din Belarus.

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, armata rusă se bazează în principal pe transportul feroviar pentru a desfășura trupe în Ucraina, dar ca rețea sa de căi ferate de peste 33.000 km trece în mare parte prin zone izolate, sistemul fiind extrem de dificil de protejat de acte de sabotaj.

"Conducerea rusă va fi din ce în ce mai îngrijorată de faptul că până și un mic grup de cetățeni se opune suficient de mult războiului pentru a recurge la acte de sabotaj", se arată în raportul serviciilor britanice de informaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel