Serghei Narîșkin, șeful spionajului rus, la Viena? (Foto) Controversă în contextul declarației Austriei despre negocierile cu Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin. Foto: Kremlin
Şeful serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin. Foto: Kremlin

Şeful serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Narîşkin, ar fi fost fotografiat la Viena, Austria. Mai multe surse ucrainene vorbesc despre prezența sa în capitala Austriei. În imaginile publicate apare un bărbat care seamănă izbitor cu Serghei Narîşkin, dar prezența sa în Austria nu e confirmată oficial.

UkraineToday scrie că, potrivit jurnalistului de investigație ucrainean Mykhailo Tkach, bărbatul din fotografie seamănă leit cu Serghei Narîşkin. Imaginea este dintr-un restaurant din centrul Vienei. 

Potrivit sursei citate, bărbatul din fotografie, care vorbea limba rusă, se afla în restaurant alături de două femei.

Nu există nicio informație oficială că în imagini este Serghei Narîşkin, șeful serviciului rus de informaţii externe, dar asemănarea este izbitoare. 

În cazul în care prezența lui Narîşkin la Viena se va confirma, se ridică întrebarea cum a reușit acesta să pătrundă în spațiul UE în contextul în care este supus sancțiunilor europene încă din 2014, după anexarea ilegală a Crimeei.

Bărbatul din Viena, care seamănă leit cu Narîşkin. Foto: UkraineToday:

1. -imagine fara descriere- (scs_19548100.png)

Serghei Narîșkin, în timpul unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin. Foto: Kremlin

2. Serghei Na... (serghei-nariskin_09126400.jpeg)

 

 

Narîșkin s-a văzut luna trecută și cu șeful CIA William Burns, dar la Ankara, în Turcia, stat care nu e membru UE

 

Interesant e că fotografia și informația au apărut în media ucraineană în contextul în care, tocmai în cursul zilei de ieri, cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că e pregătit să discute cu Vladimir Putin în vederea unor negocieri.

De precizat că Serghei Narîşkin a confirmat la finalul lunii trecute că a avut o întâlnire în luna noiembrie cu directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, William Burns, a discutat despre probleme nucleare şi despre Ucraina.

Narîşkin şi Burns, care s-au întâlnit la Ankara pe 14 noiembrie, sunt responsabilii rus şi american de rangul cel mai înalt care s-au aflat faţă în faţă de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Rusia nu a comentat anterior despre ce s-a discutat, afirmând că este un subiect sensibil. Washingtonul a declarat că Burns a transmis un avertisment cu privire la consecinţele oricărei utilizări a armei nucleare de către Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel