Serghei Lavrov i-a prezentat condoleanţe omologului său iranian

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avut sâmbătă o discuţie telefonică cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, a doua zi după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani într-un raid american de la Bagdad, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov i-a prezentat condoleanţe lui Mohammad Javad Zarif în cursul acestei conversaţii care a avut loc la iniţiativa Teheranului, transmite Agerpres.

"Miniştrii au subliniat că acţiunile SUA constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional fundamental" şi "conduc la un nou ciclu de escaladare a tensiunilor în regiune", precizează acest comunicat.

Qassem Soleimani a fost ucis vineri dimineaţă, în incinta aeroportului din Bagdad, într-un atac american cu dronă. Generalul era şeful Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei, însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului.

Acest asasinat se înscrie în contextul amplificării tensiunilor între SUA şi Iran în Irak, şi mai larg în cadrul disputei dintre cele două state privind programul nuclear iranian după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 din acordul internaţional încheiat cu trei ani mai devreme.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus vineri că moartea lui Soleimani riscă "să agraveze situaţia" în Orientul Mijlociu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel