Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia consideră îngrijorătoare activitatea NATO în apropiere de granițele Rusiei și Belarusului, a declarat ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, într-un mesaj de salut, citit de către șeful adjunct al Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de externe, Alexei Dobrynin, prezentat la deschiderea unei conferințe care îl comemorează pe Andrei Gromyko, precizează TASS.

„Găsim îngrijorătoare activitatea în creștere a NATO în apropierea frontierelor Belarusului și Rusiei, precum și deciziile în favoarea continuării creșterii bugetelor militare ale țărilor membre, luate la summitul de la Londra al alianței. Acești pași conduc la militarizarea Europei și sunt luate sfidând jurămintele de a nu-și consolida propria securitate în detrimentul securității celorlalți", transmite mesajul.

De asemenea, Lavrov a punctat criza acută cu care se confruntă sistemului internațional de control al armelor strategice, învinovăţind de acest lucru Statele Unite.

„Daune groaznice arhitecturii stabilității strategice au fost cauzate de Statele Unite, care după retragerea sa din tratatul antibalistic a distrus Tratatul INF. Viitorul Tratatul NEW START este în discuție. Vom continua să reacționăm în mod adecvat la acţiuni neprietenoase. În același timp, Rusia nu caută confruntare", a spus Lavrov.

De asemenea, el a subliniat că Rusia combate „politicile distructive derulate de Washington și aliații săi" cu o agendă pozitivă unificatoare și vrea să evite apariția unor noi elemente de divizare și să creeze o zonă de securitate egală și indivizibilă și o cooperare largă din Atlantic până în Oceanul Pacific.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel