Ministrul sârb al apărării: Belgradul ar putea renunța la UE pentru relaţii mai strânse cu Moscova

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul pro-rus al apărării din Serbiei a avertizat joi că țara sa ar putea renunța la obiectivul său de aderare la Uniunea Europeană în favoarea legăturilor mai strânse cu Moscova, transmite agentia AP, citat de Pagina de Rusia.

Declarațiile lui Aleksandar Vulin au fost facute in direct pe un post tv proguvernamental. El a spus că: „dacă UE nu dorește Serbia, sunt alții care o doresc”.

Deși Serbia caută în mod oficial aderarea la UE, liderii populiști au direcționat treptat Serbia spre aliatul său Rusia.

„Ei (UE) spun că „ne-am săturat să ne extindem”. Și noi suntem obosiți de voi și de politica voastra de schimbare a obiectivelor și a condiții”, a adăugat el.

Uniunea Europeană negociază aderarea cu Serbia din 2014, însă Bruxelles subliniază că niciun viitor membru al UE nu poate avea dispute teritoriale sau de frontieră.

Serbia a refuzat să recunoască independența Kosovo după ce, în 2008, fosta sa provincie și-a declarat independența dupa decenii de la războiul sângeros din 1998-1999.

Moscova este un susținător cheie al poziției Serbiei în Kosovo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel