Serbia ţine să demonstreze că este un aliat al Rusiei în regiune | Vucic: Vom rezista presiunilor de a impune sancţiuni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și președintele sârb  Alexandar Vucic. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și președintele sârb Alexandar Vucic. Sursă foto: Kremlin

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a precizat luni seară că ţara să se va confrunta cu presiuni tot mai mari de a impune sancţiuni Rusiei, însă va rezista acestora, a relatat marţi agenţia sârbă de presă Tanjug.

Vorbind pentru postul de televiziune Pink TV din Principatul Monaco, unde se află într-o vizită oficială, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că asupra ţării sale vor veni presiuni din mai multe părţi de a impune sancţiuni Rusiei, iar acestea vor avea legătură şi cu relaţiile din regiunea Balcanilor de Vest.

,,Pentru că, atunci când ei nu îi pot răspunde cuiva mai puternic decât suntem noi, îşi spun: ''Să ne demonstrăm puterea pe cineva care este mai puţin puternic'', a precizat preşedintele Serbiei.

Calea pentru a rezista unei astfel de presiuni este 'prin unitate, simţ de responsabilitate şi seriozitate', a mai afirmat preşedintele sârb.

,,Nu avem de ales decât să fim în stare să rezistăm. Am avut multe momente dificile, dar noi avem ţara noastră şi nu o putem schimba pentru nicio altă. Este ţara copiilor noştri'', a adăugat Vucic, potrivit Agerpres.

 

Vucic a primit deja apeluri telefonice în legătură cu impunerea de sancţiuni Rusiei

 

'Nu am discutat despre asta cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu el am vorbit mult despre Balcanii de Vest. El este corect în această privinţă şi vrea să audă ce avem noi de spus', a afirmat Vucic, care purtase în cursul zilei o convorbire telefonică cu omologul său francez.

Vucic a mai arătat că Serbia are o economie puternică şi va găsi o cale de a ieşi dintr-o nouă criză internaţională datorită sistemului său fiscal stabil.

Nu va fi uşor, dar va fi mai uşor pentru Serbia decât pentru multe alte ţări, a adăugat el.

Tanjug mai relatează că Aleksandar Vucic a început marţi vizită oficială în Monaco, unde a fost întâmpinat de prinţul Albert al II-lea.

Vucic va asista la semnarea unui acord-cadru de cooperare între ţara sa şi Monaco şi va primi cea mai înaltă distincţie de stat a principatului.

Preşedintele sârb este însoţit în această vizită de ministrul de externe Nikola Selakovic. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel