Serbia promite Rusiei că nu va adera la NATO

S.I. Catalin / 21 aug 2019 / 14:53

Serbia nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică în timpul președinției lui Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă la Moscova ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu ministrul rus al Apărării, Sergey Shoygu, relatează agenția de știri TASS.

Vulin a subliniat că, în termenii militari, Serbia rămâne și va rămâne neutră. Serbia intenționează să-și aleagă prietenii și să ia decizii în mod independent.

Ministrul sârb al Apărării i-a transmis lui Shoygu cele mai călduroase felicitări și o invitație personală de a veni la Belgrad, la Vucic. Autoritățile sârbe doresc ca Shoygu să "vadă personal cum a progresat armata Serbiei".

Potrivit lui Vulin, pacea în Balcani depinde de capacitatea de luptă a armatei sârbe.

Shoygu a menționat că cooperarea militară dintre cele două țări se dezvoltă foarte activ. Acum pregătirea pentru exercițiile militare este finalizată. Exercițiile, după părerea lui, „vor avea succes ca înainte", relatează RIA Novosti .

Shoygu a mai spus că Rusia și Serbia dezvoltă cooperarea tehnico-militară, în ciuda obstacolelor pe care alții încearcă să le pună. Pentru Moscova și Belgrad, „totul merge conform planului", a mai precizat Shoygu.

Potrivit lui Vulin, cooperarea dintre cele două țări în sfera militară este la cel mai înalt nivel din istorie, Rusia și Serbia nu au organizat niciodată atâtea evenimente comune ca în acest an. În acest an, ambele țări desfășoară aproximativ 90 de activități şi exerciţii militare militare comune.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy