Serbia i-a reținut pe directorul adjunct al Poliției din Kosovo și pe alți patru ofițeri de poliție

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Interne de la Priștina a condamnat reținerea cetățenilor kosovari la punctele de frontieră ale Serbiei și cere eliberarea imediată a acestora și a ofițerilor de poliție reținuți.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne de la Priștina susține că Serbia și-a activat metodele de răzbunare prin maltratarea cetățenilor, după victoria Kosovo în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

,,De dimineață devreme, autobuzele și vehiculele care transportau cetățenii noștri din vest în Kosovo sau invers au fost vizate, oprindu-i, confiscându-le documentele personale și intervievându-i fără nicio justificare prealabilă. Cetăţenii noştri au fost închişi ore întregi în birourile autorităţilor sârbe şi au fost intervievaţi de diverse persoane despre participarea lor sau eventualele legături cu Armata de Eliberare a Kosovo sau războiul din Kosovo".

Ministerul Afacerilor Interne informează că directorul adjunct al Poliției din Kosovo din comunitatea sârbă, Dejan Jankovic, și alți patru ofițeri de poliție au fost reținuți fără explicații.

,,Instituțiile relevante sunt în proces de a furniza informații exacte pentru a clarifica situația, dar din ceea ce avem până acum, 10 membri ai Poliției din Kosovo (albanezi și sârbi) au fost reținuți la punctele de frontieră Merdare, Jarinje, Dheu i Bardhë și la graniţa dintre Croaţia şi Serbia. cinci  dintre ei au fost eliberați, în timp ce cinci sunt încă în arest, inclusiv directorul adjunct Jankovic", continuă comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Oficialii kosovari susțin că directorul adjunct Jankovic a fost trimis la Raska și “cunoscând această practică repetată a Serbiei față de cetățeni și polițiști, este intervievat de diverși actori de stat ai Serbiei".

Ministerul Afacerilor Interne de la Priștina a făcut apel la toți cetățenii să evite călătoria prin Serbia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel