Serbia acuză „presiuni și amenințări” pentru a se alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și președintele sârb  Alexandar Vucic. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și președintele sârb Alexandar Vucic. Sursă foto: Kremlin

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a denunţat luni că ţara sa este supusă unor ''ameninţări şi presiuni'' pentru a se alătura sancţiunilor pe care Occidentul le-a impus Rusiei în urma agresiunii acesteia contra Ucrainei şi a promis că va ''răbda'' atât cât va putea, relatează agenţia Agerpres, care citează EFE.

”În timp ce putem răbda, fără a ne pune în pericol interesele naţionale şi statale cele mai vitale, vom susţine politica hotărâtă de concluziile Consiliului de Securitate Naţională'' al Serbiei, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic.

Printre concluziile la care el a făcut referire se numără aceea că aplicarea unor sancţiuni împotriva Rusiei contravine intereselor Serbiei.

Mai mult, preşedintele sârb crede că inclusiv în cazul în care Serbia şi-ar schimba politica la acest capitol, ''în următoarele cinci zile vor veni noi presiuni şi solicitări'', şi anume ca Serbia să renunţe la Kosovo.

''Lor nu le convine să existe o ţară care nu se conformează şi care doreşte să aibă propria opinie'', a mai spus preşedintele sârb, a cărui ţară aspiră să adere la UE.

În raportul său din 12 octombrie despre progresele ţărilor candidate, Comisia Europeană a criticat angajamentul redus al Serbiei faţă de politica externă a blocului comunitar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel