Separatiștii transnistreni susțin că baza militară din Tiraspol a fost atacată cu o dronă, iar un elicopter Mi-8 a fost distrus. Continuă procesul de destabilizare a R. Moldova

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Separatiștii din Transnistria au semnalat o explozie și incendiu în incinta unei unități militare din Tiraspol, în urma unui atac cu dronă kamikaze.

Potrivit mediei ucrainene, care citează canalul de Telegram transnistrean „Pervyy Pridnestrovsky”, al TV PMR - postul principal de televiziune din partea transnistreană a Republicii Moldova - explozia ar fi avut loc ca urmare a unui atac al unei drone kamikaze.

În urma atacului cu dronă asupra unității militare, elicopterul a ars, însă nimeni nu a fost rănit.

Imaginile au apărut pe canalele de Telegram. Potrivit surselor, pe rețele au ajuns imagini cu rămășițele dronei, iar cei din stânga Nistrului anunță că nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești. 

 

Incidentul raportat de lideri transnistreni este, cel mai probabil, o provocare

 

Elicopterul Mi-8 la care se face referire zăcea nemișcat de mai mulți ani. Din imaginile care surprind momentul loviturii cu dronă se observă clar că elicopterul ce urmează a fi lovit nu este operațional.

Autoritățile moldovenești au reacționat imediat. În urma analizei imaginilor și a discuțiilor cu partenerii ucraineni, se confirmă faptul că cel mai probabil este vorba despre o provocare.

”Biroul pentru politici de reintegrare a luat legătura cu alte autorități publice din Republica Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și a schimbului de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o încercare de a provoca teamă și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu este funcțională de câțiva ani.

Autoritățile de la Chișinău, în contact cu partea ucraineană, nu confirmă niciun atac asupra regiunii transnistrene”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel