Separatiştii din Transnistria cer ONU statut special după modelul Palestinei

S.I. Catalin / 31 Martie 2019 / 16:28
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski

Administrația separatistă de la Tiraspol își doreș un ei statut special, după exemplul Palestinei. Liderul separatist Vadim Krasnoselski spune că chiar dacă între Palestina şi Transnistria sunt diferenţe în ceea ce priveşte dezvoltarea democraţiei, a instituţiilor guvernamentale şi a economiei, Palestina are acest statut, dar transnistrenii nu, informează Radio Chișinău.

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat, vineri, 29 martie, în cadrul unei emisiuni televizate, că Tiraspolul va folosi și în continuare tribuna ONU pentru a-și promova interesele și a pleda pentru recunoașterea independenței regiunii, precizează Radio Europa Liberă Moldova.

Aşa că, pe baza acestui exemplu, s-au adresat la ONU cu o cerere de acordare a statutului special Transnistriei, transmite agenția Novosti PMR, citată de TVR Moldova.

Potrivit sursei citate, Krasnoselski a mai declarat că reprezentanţii transnistreni au solicitat secretarului general al ONU, ca în cadrul organizaţiei, Transnistriei să-i fie acordată o platformă de comunicare a informaţiilor despre regiune şi despre evenimentele care au loc aici, inclusiv în domeniul drepturilor omului.

Referindu-se la acest subiect, liderul de la Tiraspol a menţionat: ,,Am fost auziţi. Pot dezvălui câteva detalii. La elaborarea agendei, definind principalele probleme pe care ONU urma să le ia în considerare în 2018, una dintre cele 12 a inclus problema Transnistriei. A început dialogul".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy