Separatiștii din Donbas organizează rețele de recrutare în Europa. Un alt mercenar pro-rus a fost arestat în Italia

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Carabinierii italieni au arestat, joi, 6 mai, un tânăr de 28 de ani din Messina care a luptat ca mercenar pentru forțele armate pro-ruse și separatiste din conflictul din Ucraina. Ordinul de arestare a fost executat cu sprijinul carabinierilor din Messina și Lodi.

Investigațiile au avut loc în ultimele două orașe ale familiei tânărului de 28 de ani, în Messina și Lodi. Bărbatul reținut a împărtășit activitățile sale militare cu anturajul său pe rețelele de socializare pentru a recruta noi luptători. Mai exact, potrivit investigațiilor de presă, unele persoane i-ar fi cerut sfaturi și instrucțiuni pentru a întreprinde aceeași experiență militară.

Bărbatul fusese recrutat în Italia și, din 2016, a luptat în Donbas. Forțele de ordine italiene efectuează investigații pentru a monitoriza ceea ce pare a fi o structură organizată pentru recrutarea mercenarilor atât italieni, cât și străini, pentru a participa la confruntările din Ucraina, cu scopul de a îi integra în rândurile milițiilor separatiste pro-ruse în regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei.

Potrivit carabinierilor, este probabil ca în spatele organizației criminale să existe structuri care ar fi facilitat și susținut, inclusiv din punct de vedere economic, activitățile mercenare în Ucraina. Mercenarii ar proveni din diferite țări și ar fi fost recrutați și pe rețelele de socializare. Potrivit unor surse din anchetă, mediatorul structurii criminale care se ocupă cu angajarea cetățenilor italieni este Andrea Palmieri din Livorno, care este căutat de autoritățile italiene.

În timpul investigațiilor, lansate în 2019 și coordonate de organele judiciare din Messina, sub îndrumarea procurorului Maurizio de Lucia, forțele de ordine au monitorizat fluxurile financiare internaționale și datele furnizate de Facebook. Acest lucru a făcut posibilă documentarea activităților de luptă nelegitime desfășurate de tânărul din Messina.

Este important de amintit că, pe 3 iulie 2019, Tribunalul din Genova a condamnat trei mercenari care participaseră la confruntările din Donbas alături de forțele separatiste ale autoproclamatei Republici Populare Donețk și Lugansk. Antonio Cataldo în vârstă de 35 de ani, Olsi Krutani în vârstă de 39 de ani și Vladimir Verbitsky în vârstă de 26 de ani au fost condamnați pentru "recrutarea și desfășurarea de acțiuni militare ilegale în favoarea unui stat străin". Investigațiile din 2019 au arătat că mercenarii primeau între 300 și 400 de euro pe lună pentru a participa la conflictul din estul Ucrainei.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel