Senatul SUA l-a condamnat în unanimitate drept criminal de război pe Vladimir Putin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatul Statelor Unite a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul american, profund divizat, transmite Reuters.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

"Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean", a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs ţinut înaintea votării, potrivit Agerpres.

Măsura a fost aprobată rapid și fără obiecții, deoarece membri Congresului SUA continuă să susțină o demonstrație de forță bipartizană împotriva agresiunii militare ruse din Ucraina.

Introdusă pentru prima dată în urmă cu aproape două săptămâni, rezoluția Senatului SUA nu are calitatea unei legi, dar este un alt exemplu că membri Congresului continuă să ofere sprijin politic administrației Biden pentru a adopta o linie dură împotriva agresiunii lui Putin.

Curtea Penală Internațională a anunțat anterior că a inceput o anchetă care ar putea viza înalți oficiali ruși considerați responsabili pentru crime de război și alte încălcări ale războiului din Ucraina.

Rezoluția aprobată de Senat a fost adoptată de senatorii ambelor partide, republicani și democrați. Senatul îl condamnă pe Putin, Federația Rusă, Consiliul de Securitate Rus, membri ai armatei ruse și alții pentru comiterea de acte flagrante de agresiune și alte atrocități care se ridică la nivelul crimelor de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel