Șeful Statului Major britanic al Apărării a vizitat Kievul și s-a întâlnit cu comandantul Forțelor Armate ucrainene 

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Șeful Statului Major britanic al Apărării, amiralul Anthony Radakin, a petrecut două zile la Kiev, unde  s-a întâlnit cu comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene, generalul Valeri Zaluzhni. Radakin a remarcat curajul, ingeniozitatea și eroismul apărătorilor Ucrainei în lupta pentru independență.

„Vizita mea de 48 de ore mi-a permis să înțeleg mai bine perspectiva operațională și să discut despre modul în care Marea Britanie poate continua să sprijine Ucraina și cum putem ajuta alți parteneri și aliați internaționali să sprijine forțele armate ucrainene în săptămânile și lunile următoare”, a scris Radakin, pe Twitter.

Reamintim că pe 7 iulie, Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru, dar a asigurat că britanicii vor continua să fie un aliat puternic al Ucrainei.

Marea Britanie este unul dintre cei mai importanți contributori ai Ucrainei cu echipamente militare și bani. Potrivit, analiștilor ucraineni cele patru MLRS M270 (similare cu HIMARS dar pe șenile) anunțate la începutul lui iunie că vor fi trimise, ar fi ajuns deja în Ucraina.

Recent, Marea Britanie anunțat că va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline, ceea ce va reprezenta o dublare a sprijinului său pentru lupta împotriva invaziei rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel