Şeful Statului Major al Armatei ucrainene: Trupele ruse efectuează aproximativ 700-800 de atacuri pe zi asupra pozițiilor noastre

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul-maior Valeri Zalujni, Şeful Statului Major al armatei ucrainene a vorbit recent cu Wayne Eyre, șeful Statului Major al Apărării din Canada, despre situația de pe front și i-a împărtășit preocupările sale cu privire la sistemele de rachete staționate de-a lungul graniței cu Ucraina (pe teritoriul Belarusului).

"Mi-am informat colegul despre situația de pe front. Este tensionată, dar complet sub control. Amplasarea sistemelor de rachete de-a lungul frontierei de stat cu Republica Belarus, în special pe aerodromul Ziabrovka , este îngrijorare”, a subliniat generalul-maior Valeri Zalujni.

Amintim că, Belaruski Hajun, un grup independent care monitorizează mișcările de trupe și echipamente militare rusești în Belarus, consideră că Rusia a stocat un număr mare de sisteme de rachete antiaeriene, precum şi între 15 şi 60 de rachete pentru acestea, pe aerodromul Ziabrovka din regiunea Gomel, Bielorusia. 

Conform grupului, acest lucru ar putea indica faptul că Rusia plănuieşte să efectueze un nou atac pe scară largă asupra Ucrainei.

“Folosind imagini din satelit, echipa noastră a reuşit să producă... o imagine de ansamblu completă şi actualizată a tuturor echipamentelor şi armelor care sunt desfăşurate în prezent pe [aerodromul] Ziabrovka”, a menţionat grupul, citat de Ukrainska Pravda.

Şeful Statului Major al armatei ucrainene a remarcat că trupele ruse continuă să avanseze de-a lungul întregii linii a frontului.

Potrivit generalului Zalujni, forţele ruse de ocupaţie ,,efectuează în fiecare zi aproximativ 700-800 de bombardamente asupra pozițiilor armatei ucrainene''. De asemenea, ruşii trag în fiecare zi între 40.000 și 60.000 proiectile."

Acum, forţele ruse de ocupaţie ,,îşi concentrează principalele eforturi pe împingerea trupelor noastre din regiunea Donețk. Situația cea mai tensionată este acum în direcția Avdivka-Piski-Marinka'', a precizat generalul Zalujni.

El a subliniat că rușii continuă să tragă asupra oraşelor și satelor pașnice ale Ucrainei. ,,Mikolaiv, Harkov, Marganets, Nikopol și Berezneguvate suferă cel mai mult din cauza bombardamentelor inamice", a spus generalul ucrainean.

Totodată, Zalujni i-a mulțumit generalului Eyre pentru ajutorul acordat, în special în pregătirea Forțelor Armate Ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel