Șeful Statului Major al Apărării, discuții cu generalul Mark A. Milley și cu generalul Tod D. Wolters în contextul tensiunilor de la granița cu Ucraina

Eduard Pascu |
Data publicării:

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a avut convorbiri telefonice cu generalul Mark A. Milley, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, și cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a discutat cu generalul Milley despre situația generală de securitate, inclusiv provocările actuale cu care se confruntă Europa și despre stadiul cooperării bilaterale și modalitățile de creștere a coordonării în domenii comune de interes, se arată într-un comunicat al MApN remis Defense Romania.

Subiectele abordate cu generalul Wolters au inclus sprijinul aliat în consolidarea capabilităților de apărare, planificarea și desfășurarea exercițiului STEADFAST DEFENDER 21, precum și contribuția României la operațiile și misiunile NATO.

În cadrul convorbirilor cu cei doi înalți oficiali militari americani, generalul-locotenent Petrescu a subliniat că apartenența la NATO și parteneriatul strategic cu Statele Unite sunt repere de bază ale strategiei naționale de apărare a României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel