Șeful Statului Major al Apărării din Italia, general Enzo Vecciarelli discuții la MApN pentru întărirea flancului estic al NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata italiană, sursă foto: Ministero della Difesa - Facebook
Armata italiană, sursă foto: Ministero della Difesa - Facebook

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 29 aprilie, la sediul MApN, cu șeful Statului Major al Apărării din Republica Italiană, general Enzo Vecciarelli, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră.

Discuțiile au vizat, în principal, subiecte actuale de securitate din agenda Alianţei Nord-Atlantice, cooperare militară și oportunități de amplificare a relațiilor de colaborare, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

În contextul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România și Italia, la nivel militar, cooperarea dintre cele două armate se înscrie pe un trend ascendent, atât în format bilateral, prin participarea la activități comune de instruire, cât și aliat, prin afilierea unei unități italiene la Brigada Multinațională Sud-Est, participarea la misiunile de poliție aeriană întărită și la operații NATO, România și Italia având contribuții relevante în cadrul angajamentelor asumate. Discuțiile au inclus și situația de securitate din regiune, repatrierea din Afganistan și participarea la misiunile Uniunii Europene.

”Parteneriatul Strategic dintre România și Italia ne oferă cadrul adecvat pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul apărării. Pregătirea în comun, pe timpul exercițiilor bilaterale și multinaționale, rămâne una dintre prioritățile noastre, cooperarea dintre militarii noștri fiind fundamentul pentru creșterea gradului de interoperabilitate la nivelul categoriilor de forțe. Întâlnirea de astăzi este o nouă dovadă a relațiilor strânse dintre armatele României și Italiei, adaptate noii realități și contextului din regiunile Mării Negre și Mării Mediterane”, a declarat ministrul Ciucă în cadrul întâlnirii.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a apreciat eforturile constante ale Forțelor Armate Italiene pentru aplicarea măsurilor de asigurare în flancul estic al NATO prin contribuția la augumentarea serviciului de poliție aeriană asigurat de Forțele Aeriene Române. ”I-am transmis omologului italian faptul că urmărim, de asemenea, consolidarea componentei terestre și maritime din cadrul Prezenței Înaintate Consolidate și am încurajat participarea personalului de stat major italian la structurile aliate de comandă-control dislocate pe teritoriul țării noastre”, a afirmat generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Vizita oficială, din perioada 28 – 29 aprilie, a șefului Statului Major al Apărării din Republica Italiană s-a efectuat la invitația generalului-locotenent Daniel Petrescu și a avut în program întâlniri cu echipele de comandă ale Statelor Majore ale categoriilor de forțe și Comandamentele Corpului Multinațional Sud-Est și Diviziei Multinaționale Sud-Est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel