Șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, vizită la Regimentul 74 PATRIOT

Sursa foto: Regimentul 74 PATRIOT/Facebook
Sursa foto: Regimentul 74 PATRIOT/Facebook

În data de 08.07.2021, Șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, însoțit de Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu a vizitat Regimentul 74 PATRIOT.

”Comandantul unității, colonelul Răzvan-George Tacea a prezentat distinșilor oaspeți rolul și misiunile unității, proiectele majore pentru dezvoltarea infrastructurii precum și activitățile curente și viitoare ale unității. De asemenea, în cadrul acestei vizite, au fost prezentate principalele elementele de tehnică ale primului sistem PATRIOT care a intrat în dotarea Armatei României”, se arată în poastarea de pe pagina de Facebook a Regimentului 74 PATROT.

Relațiile de cooperare dintre cele două armate se află la un nivel foarte bun, fiind bazate pe o colaborare strânsă în plan aliat, european, regional și bilateral. Discuțiile s-au axat pe creșterea participării la activități comune de instruire, dezvoltarea angajamentelor celor două state în domeniul securității regionale și pe consolidarea măsurilor NATO de asigurare în zona Mării Negre, se arată într-un comunicat al MApN.

În cadrul întâlnirii cu ministrul apărării naționale, a avut un schimb de opinii privind situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, cei doi oficiali exprimându-și convingerea că România și Bulgaria au obiective comune şi sunt interesate de aprofundarea dialogului ce vizează aspecte referitoare la relaţiile de colaborare în cadrul NATO şi UE, cât şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării. În context, ministrul Ciucă a salutat nivelul de cooperare militară bilaterală cu Bulgaria care „poate consolida stabilitatea regională și crește nivelul de pregătire a militarilor celor două state”.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a apreciat că participarea consistentă a militarilor din forțele terestre române și bulgare la exercițiile ”Strike Back 21”, ”Steadfast Defender 21” și ”Defender Europe 21” a realizat o bună coeziune a trupelor. Cooperarea constantă la pregătirea de tip ”Blue Bridge” prin executarea misiunilor comune de poliție aeriană în zona frontierei a condus la creșterea interoperabilății între forțele aeriene ale celor două țări. Colaborarea dintre cele două marine militare, concretizată prin participarea la exercițiile anuale multinaționale ”Poseidon”, ”Sea Shield”, ”Breeze”, precum și prin prezența în cadrul operației ”NATO Sea Gardian” a contribuit la creșterea capacității de asigurare a securității maritime, la eficientizarea sistemului de avertizare timpurie și la aplicarea integrată a măsurilor contra-teroriste în domeniul naval.

”În continuare, suntem deschiși la creșterea numărului evenimentelor de pregătire în cadrul Programului de Instruire Întrunită Aliată pentru a ne îmbunătăți capacitatea comună de reacție. Ca state vecine și aliate, riverane Mării Negre, urmărim să asigurăm stabilitatea în această regiune. Cooperarea bilaterală, precum și cooperarea în formatele UE și NATO rămân reperele solide pentru îmbunătățirea climatului regional de securitate. Susținerea capabilităților defensive aliate dislocate pe teritoriile naționale demonstrează voința de conlucrare ale celor două armate în demersul de realizare a posturii de descurajare și apărare pe flancul sud-estic al NATO”, a afirmat generalul-locotenent Daniel Petrescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play

DefenseRomania on Facebook

Articole Recomandate

Crossuri externe


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0