Şeful spionajului german a intrat într-o bătălie politică pe care nu o poate duce

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen,
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen,

Spionii operează, de obicei, în umbră. Hans-Georg Maassen, șeful agenției germane de spionaj BfV (Oficiului Federal pentru Apărarea Constituției) , a făcut tocmai opusul, s-a expus atât de mult pe scena politică, încât a ales să intre într-o dezbatere aprinsă despre extrema dreaptă, care agită tot mai mult în ultimele două săptămâni guvernul cancelarului german Angela Merkel.

În comentariile sale pentru ediția de vineri a cotidianului german Bild, Maassen a declarat că este sceptic cu privire la declaraţiile că migranții au fost vânaţi în orașul Chemnitz după ce un cetăţean german a fost înjunghia mortal.

După uciderea germanului, un sirian şi un irakian se află în arest preventiv. Crima a declanșat mai multe proteste soldate cu atacuri xenofobe, potrivit Reuters.

Violențele din orașul Chemnitz au mişcat profund Germania

Maassen a spus că agenția sa de informații interne BfV nu a avut "nicio informație solidă despre astfel de vânători care au loc", și că un video care circulă arătând că se întâmplă astfel de lucruri ar putea fi trucat.

Aceste observații l-au pus în contradicție pe Hans-Georg Maassen cu Angela Merkel

Cancelarul german declarând că imaginile cu ceea ce se întâmplă în oraşul Chemnitz au arătat "foarte clar" ură. De asemenea, a acuzat partidul de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), că s-a folosit de înjunghierea cetăţeanului german pentru a protesta violent, iar scopul final a fost provocarea de tensiuni etnice între germani şi migranţi.

Declaraţiile şefului BfV şi disputa acestuia cu Angela Merkel s-ar puntea să conducă către un sfârşit de carieră nu tocmai plăcut pentru acesta

Rezultatul este că mai mulţi politicienii germani îi cer lui Maassen, în vârstă de 55 de ani, să plece de la conducerea BfV. Probabil că acesta va trebui să explice săptămâna aceasta în faţa unei comisiei parlamentare, declaraţiile pe care l-a făcut. Poziția sa față de extremă dreaptă este, de asemenea, pusă la îndoială.

"În curând, AfD va avea un nou erou?", a titrat ziarul Bild am Sonntag care a pus respectivul titlu lângă o fotografie a lui Maassen, care la scurt timp s-a răspândit în toate ziarele de weekend din Germania și în buletinele de ştiri ale televiziunilor.

Fostul lider al organizaţiei de tineret a AfD, Franziska Schreiber, a scris în cartea sa ,,Inside AFD: The report of a drop-out”, publicată în acest an că Maassen l-a sfătuit pe fostul liderul al AfD, Frauke Petry, despre modul în care partidul ar putea evita să fie supravegheat de către BfV.

Ulterior, Hans-Georg Maassen a negat afirmaţia, precizând că nu a oferit astfel de sfaturi nimănui.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel