Șeful poliției poloneze rănit de un cadou primit din Ucraina care a explodat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Jarosław Szymczyk, șeful poliției poloneze
Jarosław Szymczyk, șeful poliției poloneze

Șeful poliției poloneze, Jarosław Szymczyk, a fost transportat la spital cu răni ușoare după ce un cadou primit de la un înalt oficial ucrainean a explodat, a anunțat joi Ministerul de Interne.

„Ieri la ora 7.50 a avut loc o explozie într-o cameră de lângă biroul șefului poliției”, se arată într-un comunicat. „Unul dintre cadourile primite de șeful poliției în timpul vizitei sale de lucru în Ucraina din 11 și 12 decembrie a explodat”.

Szymczyk s-a întâlnit cu șefii poliției și ai Serviciului de Stat de Urgență din Ucraina în timpul vizitei, iar cadoul a fost oferit de unul dintre șefii serviciului din Ucraina, a precizat ministerul.

În comunicat se mai precizează că rănile oficialului ucrainean sunt minore și că acesta a rămas în spital sub observație.

De asemenea, un angajat civil de la sediul Direcției Principale de Poliție din Polonia a suferit și el răni ușoare care nu au necesitat tratament spitalicesc.

Partea poloneză a cerut autorităților ucrainene să ofere o explicație privind incidentul. 

Potrivit unor informații neoficiale, cauza exploziei din Direcția Principală de Poliție a Poloniei a fost un lansator de grenade oferit cadou în Ucraina, cu care polițiștii „se jucau”.

Pe de altă parte, se consideră că incidentul a avut loc în contextul în care Polonia a oprit joi adoptarea oficială de către Uniunea Europeană a deciziei privind introducerea unui impozit minim pe profit (de 15%) pentru companiile mari, blocând astfel un întreg pachet de măsuri destinat inclusiv finanțării Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel