Șeful Pentagonului merge în Israel pentru a discuta despre problemele din Orientul Mijlociu, Siria, Liban și Iran

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Israelul săptămâna viitoare, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu omologul său, Benny Gantz, a informat marţi site-ul de ştiri Axios, citat de AFP.

Lloyd Austin este primul membru al executivului preşedintelui american Joe Biden care va efectua o vizită în Israel, transmite Agerpres.

Pentagonul, care păstrează de obicei o aură de secret în jurul vizitelor secretarului american al apărării din motive de securitate, nu a confirmat această deplasare externă.

Cele două părţi vor discuta probleme regionale şi, în special, ameninţările la adresa securităţii Israelului din partea Iranului, Libanului şi Siriei, conform Axios.

Israelul este îngrijorat în special de disponibilitatea administraţiei Biden de a intra în noi negocieri cu Iranul pentru a relansa acordul multilateral menit să împiedice Teheranul să dezvolte arme nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel