Șeful Pentagonului: ”Îi vom ajuta să respingă Rusia”. SUA vor să contribuie cu o nouă strategie de luptă și fonduri suplimentare pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă al infanteriei din Brigada Mecanizată 47 „Măgura”
Vehicul de luptă al infanteriei din Brigada Mecanizată 47 „Măgura”

Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a spus că Washingtonul și aliații săi vor ajuta Kievul să creeze forțe pentru a respinge agresiunea rusă în următorii ani.

Angajamentul Washingtonului de a sprijini Kievul împotriva agresiunii ruse este neclintit, iar Ucraina este esențială pentru securitatea SUA și traiectoria securității globale în secolul 21, a spus șeful Pentagonului.

Statele Unite au oferit Ucrainei un sprijin militar și economic enorm - peste 111 miliarde de dolari -  în ultimii doi ani. 

Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri cu președintele Zelenski, a vorbit despre sprijinul suplimentar al SUA pentru Kiev.

„Împreună cu aliații și partenerii noștri, ne angajăm să ajutăm Ucraina să-și consolideze și să-și extindă realizările pe câmpul de luptă și să construim o forță capabilă să respingă agresiunea rusă în următorii ani”.

Totuși, oficialii americani spun că - fără atât o nouă strategie, cât și o finanțare suplimentară - Ucraina ar putea pierde războiul. 

 

SUA vrea să contribuie la dezvoltarea unor noi planuri de luptă

 

Potrivit The New York Times, Statele Unite sporesc consultările militare cu Ucraina și acum recomandă Kievului să-și consolideze industria de apărare și să mențină pozițiile pe front.

Se pare că generalul Christopher G. Cavoli, comandantul trupelor SUA în Europa, își asumă acum un rol mai important în coordonarea cu oficialii ucraineni.

În plus, Pentagonul a decis să-l trimită la Kiev pe generalul-locotenent Antonio Aguto Jr., cel care conduce sprijinul pentru Ucraina de la o bază din Germania. Generalul Aguto va lucra direct cu conducerea militară a țării pentru a îmbunătăți sfaturile oferite de Statele Unite.   

Americanii doresc ca Ucraina să urmeze o strategie de „menţinere şi dezvoltare” - concentrându-se pe menținerea teritoriului pe care îl controlează şi dezvoltarea capacităţii sale de a produce arme în 2024”.

Statele Unite consideră că această strategie va spori reziliența Ucrainei și va oferi Kievului capacitatea de a respinge orice nouă agresiune rusă. 

Potrivit publicației, scopul unei astfel de strategii este de a crea o amenințare suficient de credibilă pentru ca Rusia să ia în considerare participarea la negocieri semnificative la sfârșitul anului viitor sau în 2025.

În același timp, oficialii ucraineni explorează strategii bazate pe loviturile profunde de succes din Crimeea. Ei caută modalități creative de a menține Rusia dezechilibrată prin atacuri asupra fabricilor de arme, a depozitelor de arme și a trenurilor de muniție și pentru a obține victorii simbolice.

Oficialii  americani spun că Vladimir Putin pariază pe reducerea sprijinului american, subliniind declarațiile sale recente conform cărora, dacă Ucraina rămâne fără muniție furnizată de NATO, Rusia va câștiga în câteva zile.

Oficialii americani spun că, fără o schimbare de strategie, 2024 ar putea fi asemănător cu 1916, cel mai mortal an al Primului Război Mondial, când mii de tineri și-au pierdut viața și liniile de luptă s-au schimbat foarte puțin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel