Şeful Hezbollah: Planul de pace american pentru Orientul Mijlociu, o "crimă istorică"

S.I. Catalin |
Data publicării:
Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah
Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah

Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a calificat vineri planul de pace american pentru Orientul Mijlociu drept o "crimă istorică", transmite AFP.

,,Datoria noastră este să ne opunem 'acordului secolului', a declarat Nasrallah într-un discurs televizat, făcând referire la planul de reglementare a conflictului israeliano-palestinian al preşedintelui american Donald Trump, pe care partea palestiniană l-a respins deja. "Este un acord gol (...), o crimă istorică", a adăugat Hassan Nasrallah.

Să ne opunem planului "este o datorie religioasă, morală, umanitară şi jihadistă", a precizat liderul Hezbollah.

În acelaşi discurs televizat, Sayyed Hassan Nasrallah a avertizat că orice război împotriva Iranului va afecta întreg Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor în creştere dintre Washington şi Teheran.

,,Un război împotriva Iranului nu se va opri la graniţele Iranului. Întreaga regiune va lua foc", a declarat liderul Hezbollah. El a mai afirmat că aceasta ar însemna că "toate forţele şi interesele SUA în regiune vor fi anihilate", iar aliaţii americani din regiune, Arabia Saudită şi Israelul, vor fi loviţi, potrivit Reuters.

De aceea, în opinia lui Nasrallah, un război regional între Washington şi Teheran este puţin probabil deoarece SUA ştiu că ar plăti un preţ greu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel