Şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid, vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Eduard Pascu |
Data publicării:
Yair Lapid șeful diplomației israeliene Sursa foto: Yair Lapid/Facebook
Yair Lapid șeful diplomației israeliene Sursa foto: Yair Lapid/Facebook

Şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid se deplasează marţi în Emiratele Arabe Unite, în prima vizită oficială a unui ministru al statului israelian în această monarhie din Golf, a transmis Ministerul de Externe al Israelului, potrivit AFP.

Lapid a postat pe contul său de Twitter o fotografie în avion, însoţită de cuvintele: "Decolez pentru o vizită istorică în Emirate".

Din septembrie 2020, de la normalizarea relaţiilor dintre Emirate şi Israel, sub impulsul administraţiei fostului preşedinte american Donald Trump, cele două ţări au introdus linii aeriene directe, au numit ambasadori şi au înmulţit vizitele delegaţiilor comerciale.



În martie, ceea ce trebuie să fie prima vizită oficială în Emirate a unui premier israelian, pe atunci Benjamin Netanyahu, a fost anulată din cauza unui "diferend" cu Iordania privind survolarea spaţiului său aerian, a transmis la acel moment partea israeliană.

Netanyahu, înlocuit între timp la şefia guvernului de Naftali Bennett, amânase deja în februarie o vizită în Emirate şi Bahrein, un alt emirat din Golf care şi-a normalizat recent relaţiile cu statul israelian, din cauza restricţiilor de călătorie impuse pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Palestinienii au denunţat acordurile de normalizare, semnate de mai multe ţări arabe de un an şi calificate drept "trădare", rezolvarea conflictului israeliano-palestinian fiind până acum considerată drept o condiţie sine qua non pentru orice normalizare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel