Şeful diplomaţiei germane la Bucureşti: SUA este ,,un partener indispensabil", însă trebuie găsit ,,un nou echilibru"

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas
ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas

Ministrul federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas, a afirmat luni, la Bucureşti, că ţara sa doreşte să prezerve Alianţa transatlantică, SUA fiind "un partener indispensabil", însă trebuie găsit "un nou echilibru" pentru această relaţie, potrivit agerpres.

,,Dorim să prezervăm Alianţa transatlantică. Statele Unite sunt un partener indispensabil nu doar în chestiuni de securitate. (...) Dorim, însă, să găsim un nou echilibru pentru această relaţie. Sub egida preşedintelui Trump ne confruntăm cu noi provocări. Nicio ţară din Europa nu va reuşi să facă lucrul acesta singură, ci doar împreună. 'Europe United' este răspunsul nostru la 'America First' (...) Reuşim doar împreună să ne reprezentăm interesele noastre comune europene cel mai bine. Nici Germania nu va reuşi de una singură să îşi atingă obiectivele. Lucrul acesta este valabil nu doar în relaţia cu SUA, ci şi cu China şi cu Rusia", a declarat Heiko Maas, conform traducerii oficiale, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, organizată în contextul Reuniunii anuale a diplomaţiei române.

La rândul său, Teodor Meleşcanu a spus că, pentru România, relaţia transatlantică este "unul dintre principiile fundamentale" ale politicii externe române.

,,Suntem, însă, conştienţi de faptul că este nevoie de un dialog mai activ, mai aplicat, deschis, care să ţină seama de interesele tuturor părţilor, tuturor statelor, atunci când vorbim de relaţia transatlantică. Inclusiv consider că avem nevoie de o concertare mult mai serioasă a ţărilor membre ale Uniunii Europene, astfel încât să ne putem prezenta în dialogul cu Statele Unite într-o formă care conţine într-adevăr un consens al ţărilor europene, ceea ce o şi facem", a mai afirmat Meleşcanu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel