Şeful diplomaţiei germane: Europa trebuie să aibă o mai mare independenţă strategică

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrul de externe german Heiko Maas
ministrul de externe german Heiko Maas

Europa trebuie să dezvolte o independenţă sporită în furnizarea bunurilor economice esenţiale în urma pandemiei de COVID-19, a declarat luni ministrul de externe german Heiko Maas, într-o videoconferinţă cu ambasadorii Germaniei, transmite dpa.

,,Este o chestiune urgentă să ne reducem dependenţa în domenii vitale din punct de vedere strategic: în sectorul sănătăţii, dar în egală măsură în energie, tehnologia informaţiei, nutriţie, logistică şi materii prime'', a spus şeful diplomaţiei germane.

,,În ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea populaţiei noastre, Uniunea Europeană trebuie să poată garanta aprovizionări sigure'', a adăugat Maas, în videoconferinţa organizată în cadrul pregătirilor Germaniei pentru preluarea, la 1 iulie, a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.

El a respins ideea că acest lucru ar însemna o negare a comerţului liber.

,,Dar echilibrul între divizarea internaţională a muncii şi riscurile dependenţei strategice trebuie să fie reajustat. Mi-ar plăcea ca Germania şi Europa să fie pionieri în această privinţă'', a explicat demnitarul german.

În opinia sa, obiectivul trebuie să fie asigurarea influenţei europene în lume după pandemia de COVID-19.

Pandemia de COVID-19 va avea efecte complexe asupra politicii externe şi de securitate şi ar putea adânci dezechilibrele de la nivel global, deşi nu este clar care ţară ar fi câştigătoare, a încheiat ministrul de externe german. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel