Șeful CIA, vizită fulger în Ucraina. SUA reiterează sprijinul acordat Ucrianei, inclusiv la nivel de intelligence

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns, a vizitat Ucraina la începutul lunii octombrie.

Șeful CIA, William Burns, s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, dar și cu alți oficiali ucraineni, relatează CNN.

„Pe parcursul vizitei sale, șeful CIA a reafirmat angajamentele SUA de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse, în special prin partajarea continuă a informațiilor”, a spus una dintre surse.

Interlocutorii CNN au refuzat să ofere mai multe detalii despre călătoria lui Burns, care nu a fost făcută publică în mod oficial.

 

Îngrijorări crescute privind comportamentul Moscovei

 

Șeful CIA a vizitat Ucraina pe fondul îngrijorării crescânde din Statele Unite că Rusia ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare.

Public, partea americană spune că nu vede nicio dovadă că Rusia ar pregăti o astfel de mișcare, dar sursele de informații ale CNN avertizează că riscul unui atac nuclear rusesc este poate cel mai mare de la începutul agresiunii la scară largă.

Preocupările cu privire la posibila utilizare a armelor nucleare rusești în Ucraina au crescut după ce Moscova a început să vorbească public despre presupusa pregătire de către Kiev a unei provocări folosind o „bombă murdară”. Atât Ucraina, cât și Occidentul au negat cu fermitate aceste acuzații.

Pe fundalul unei retorici rusești foarte active despre presupusa pregătire de către Ucraina a unei provocări de „bombă murdară”, Statele Unite nu văd, totuși, semne noi că partea rusă se pregătește pentru un atac nuclear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel