Șeful CIA: Dacă aș fi Prigojin, nu l-aș concedia pe degustător

Directorul CIA, William Burns, remarcă faptul că revolta mercenarilor Wagner conduși de Prigojin a zguduit serios ansamblul de putere de la Kremlin.

Faptul că forțele Wagner au reușit să înainteze fără obstacole prin Rusia este un semn de slăbiciune pentru regimul lui Putin, arată directorul CIA, care crede că evenimentele din iunie ridică întrebări privind capacitatea liderului rus de a reacționa rapid și ferm la evenimente neașteptate.

William Burns, consideră că președintele rus Vladimir Putin încă îl mai poate pedepsi pe șeful „Wagner”, Evgheni Prigojin, pentru revolta pe care a organizat-o, scrie CNN. 

Aflat joi la Forumul de Securitate din Aspen, Burns l-a numit pe președintele rus Putin „apostolul suprem al răzbunării” și a spus că „ar fi surprins dacă Prigojin ar scăpa nepedepsit”.

„Dacă aș fi Prigojin, nu mi-aș concedia degustătorul”, a glumit Burns, admițând că liderul „wagnerienilor” ar putea fi ucis, de exemplu, prin otrăvire.

El a mai spus că crede că Prigozhin se află acum în Belarus, așa cum se vede într-un videoclip recent.

"S-a mutat puțin... Cred că a fost recent la Minsk. Nu sunt sigur dacă are de gând să se pensioneze în suburbiile Minskului, dar a petrecut ceva timp în Rusia în această perioadă", a spus Burns.

După cum se știe, mercenari ai grupului „Wagner” se află în prezent în Belarus , care, potrivit Minskului, antrenează trupele apărării teritoriale din Belarus.

Ei au fost exilați în Belarus după ce Prigozhin și-a încheiat rebeliunea armată luna trecută.  

Serviciile secrete britanice susțin că, după o perioadă de confuzie în legătură cu revolta Prigojin din Rusia, începe să se contureze un acord cu privire la viitorul grupului Wagner. Deocamdată, parte din mercenari se află în Belarus, dar se pare că aceștia se vor concentra mai mult pe activitățile din Africai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel