Șeful Armatei ucrainene compară războiul împotriva Rusiei cu David și Goliat. „Ucraina luptă pe uscat, în aer și pe mare”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata ucraineană
Armata ucraineană

Comandandul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, susţine că Ucraina luptă împotriva Rusiei pe uscat, în aer, pe mare şi în spaţiul cibernetic şi a indicat că victoria va fi grea, dar şi-a exprimat convingerea că aceastea va fi de partea ucrainenilor.

 "Purtăm un război împotriva unei ţări a cărei dimensiune este de 28 de ori mai mare decât statul nostru, a cărei populaţie este de patru ori mai mare decât a noastră, al cărei potenţial militar este de multe ori mai mare decât capacităţile noastre", a remarcat generalul, citat de Rador.

Zalujni a subliniat că ostilităţile se desfăşoară nu de opt luni, ci de opt ani şi opt luni, iar toate acestea mărturisesc rezistenţa ucrainenilor, curajul de a-şi apăra aproapele şi setea de a câştiga. Zalujni s-a întrebat dacă alte ţări ar fi rezistat unei asemenea presiuni.

Comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei a subliniat că doar pe 31 octombrie armata rusă a folosit împotriva obiectivelor civile ucrainene 55 rachete de croazieră Kh-101, o rachetă aeriană ghidată Kh-59, 22 de rachete antiaeriene S-300, patru drone kamikaze de tip Shahed-136 şi o dronă Lancet-3.

"Nu ştiu cum, dar rezistăm, ne regrupăm, construim rezerve, întărim apărarea şi ne eliberăm treptat pământul. Victoria este foarte dificilă pentru noi, dar cu siguranţă va veni" - a conchis Valeri Zalujni.

 

Rusia lovește ținte civile și de infrastructură critică

 

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacţionat la atacul masiv lansat de ruşi, luni, asupra mai multor oraşe din Ucraina. Într-o declaraţie video transmisă luni seară, Zelenski a subliniat că ruşii nu pot face presiuni asupra ucrainenilor cu ajutorul rachetelor asupra infrastructurii energetice, însă vor continua să sufere pierderi în lupta cu armata Ucrainei.

"Teroriştii ruşi nu au astfel de rachete care ar putea lovi dorinţa ucraineană de a trăi, de a trăi într-un mod civilizat şi de a avea grijă unul de celălalt. Iar dacă cineva de la Kremlin a ascultat de propagandiştii lor nebuni şi a decis că întunericul din Ucraina ar ajuta la exercitarea de presiuni asupra ucrainenilor, atunci să nu fie surprins de pierderile pe care le vor suferi mai târziu, când va vedea cum poartă ucrainenii "negocieri" în întuneric", a subliniat Volodimir Zelenski. Preşedintele a mai declarat că Forţele Aeriene ale Ucrainei şi toţi cei implicaţi în protejarea spaţiului aerian au făcut o treabă excelentă.

Amintim că, în cursul zilei de luni, Rusia a atacat Ucraina cu 55 de rachete, lovind infrastructura energetică din mai multe regiuni şi lăsând o parte din ţară fără curent. 45 dintre rachete au fost doborâte de ucraineni. De asemenea, luni au mai fost doborâte trei elicoptere ruseşti Ka-52 şi un elicopter Mi-8. "Observăm că fosta "a doua armată a lumii" nu mai este nici măcar a 22-a în ceea ce priveşte eficienţa sa" - a remarcat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel