Mută Șeful Armatei Ucrainei, generalul Sîrski: Ucraina începe rotația trupelor pe front. Situația actualizată de pe linia întregului front, din Est până în Sud

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Frontul din Ucraina, în decembrie 2023. Hartă publicată de serviciile de informații britanice
Frontul din Ucraina, în decembrie 2023. Hartă publicată de serviciile de informații britanice

Ucraina a început să rotească trupele care servesc pe front „de mult timp”, iar acest lucru va stabiliza situația, a declarat generalul Oleksandr Sîrski.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sîrski, a sosit în regiunea Zaporojie, unde a verificat situația de pe front.

 

Șeful Armatei Ucrainei a anunțat rotirea trupelor pe front

 

2. Photo sour... (ucraina-razboi_75448100.jpg)

Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

"Am continuat să lucrez în brigăzile care mențin apărarea pe direcția Zaporojie. Situația operațională din această zonă este sub controlul nostru", a precizat Syrskyi, joi după-amiază, pe pagina de Facebook a comandantului-șef al forțelor armate ucrainene.

Sîrski a menționat că rușii continuă să atace pozițiile ucrainene în zonele Robotyne și Verbove, din regiunea Zaporojie, dar fără prea mult succes.

"Operațiile de luptă se caracterizează prin utilizarea în număr mare a dronelor de tipuri cât mai diverse în combinație cu focul de artilerie și de mortiere (aruncătoare de bombe). În astfel de circumstanțe, sistemele de atac fără pilot devin treptat principala armă de lovitură a unităților terestre într-o luptă combinată", a spus el.

Comandantul șef al Forțelor Armate a adăugat că, în astfel de condiții, protecția fiabilă a militarilor ucraineni poate fi asigurată doar de echipamente de război electronice moderne și puternice, al căror rol și importanță este în continuă creștere.

„Confruntarea dintre drone și EW a ieșit în prim-plan și doar cel care va fi primul care se va desprinde de inamic în această competiție va avea șansa de a câștiga”, a spus el.

Totodată, generalul a spus că, deși situația este destul de dificilă pe întreaga linie a frontului, trupele ucrainene au reușit să demareze procesul de rotație și înlocuire a unităților care îndeplinesc de mult timp sarcini de luptă în prima linie.

"Acest lucru va stabiliza situația și va avea un efect pozitiv asupra stării morale și psihologice a soldaților noștri. În timpul lucrărilor, am luat toate deciziile necesare pentru a crește capacitățile de luptă ale brigăzilor noastre", a adăugat Sîrski.

 

Situația de pe linia întregului front, din Est până în Sud

 

1. Frontul di... (screenshot-2024-01-20-110039_86485700.png)

Frontul din Ucraina, în decembrie 2023. Hartă publicată de serviciile de informații britanice

Conform comunicatului din dimineața de 14 martie emis de Statul Major General ucrainean, în ultimele 24 de ore au avut loc 79 de ciocniri pe întreg frontul. Situația cea mai dificilă rămâne la vest și nord-vest de orașul Donețk, unde forțele ruse au efectuat 49 de atacuri (29 pe direcția Novopavlivka și 20 pe direcția Avdiivka). Pe direcția Orikhiv – fosta Zaporojie – au avut fost înregistrate 7 atacuri rusești.

În zona de nord a frontului - de la Kupiansk trecând pe la est de Liman și până la 34-40 km sud de Bahmut - forțele ruse au efectuat 18 atacuri, cele mai multe fiind pe direcția Liman, în număr de 11.

În regiunea Herson, trupele ruse au atacat de două ori capul de pod ucrainean de pe malul stâng al fluviului Nipru.
Armata rusă menține încă la un nivel ridicat întrebuințarea artileriei și în special a celei reactive (MLRS). Au fost bombardate peste 150 de localități în regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Herson și Mykolaiv.

Nota autorului: La rândul lor, forțele ucrainene prin intermediul trupelor paramilitare (proucrainene) ruse au lansat, pe 12 martie, o incursiune chiar pe teritoriul Rusiei în regiunile de graniță Belgorod și Kursk, fapt confirmat chiar de Ministerul rus al Apărării. Mișcarea are, probabil, ca scop sprijinirea rotației trupelor ucrainene care luptă în prima linie.

În replică, forțele ruse ar fi încercat să se infiltreze, în noaptea de 12-13 martie pe malul drept al Niprului în regiunea Herson, dar informațiile nu sunt confirmate, fiind mai degrabă dezinformare pentru a încerca să distragă efortul ucrainean de pe alte direcții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel