Şeful armatei nigeriene a murit într-un accident aviatic

Eduard Pascu / 22 mai 2021 / 08:02
Avion militar prabusit in Nigeria Captura video: Sop Udates/Twitter
Avion militar prabusit in Nigeria Captura video: Sop Udates/Twitter

Şeful armatei nigeriene, general-locotenent Ibrahim Attahiru, a murit în prăbuşirea unui avion militar vineri pe aeroportul Kaduna din nordul Nigeriei, a confirmat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Edward Gabkwet, citat de AFP.

Militarul în vârstă de 54 de ani a fost numit în fruntea armatei la 26 ianuarie de preşedintele nigerian Muhammadu Buhari, aflat sub tirul criticilor după luni de grave deteriorări ale situaţiei de securitate din cea mai populată ţară din Africa, transmite Agerpres.

"Prăbuşirea unui avion al forţelor aeriene s-a produs spre orele serii în apropierea aeroportului internaţional Kaduna. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată", a indicat aviaţia militară într-un comunicat.

2. -imagine fara descriere- (seful-armatei-nigeriene-ibrahim-attahiru_42601400.jpg)

General-locotenent Ibrahim Attahiru Sursa foto: TBBrother/Twitter

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a confirmat pentru AFP: "Da, este adevărat, un comunicat este în curs de redactare".

Moartea şefului armatei nigeriene intervine la două zile după ce liderul grupării jihadiste Boko Haram, Abubakar Shekau, a fost grav rănit în nord-estul ţării în urma unor ciocniri cu luptătorii unui grup jihadist rival.

Armata nigeriană luptă împotriva insurgenţei jihadiste din nord-estul ţării încă din 2009, un conflict care a făcut mai mult de 40.000 de morţi şi a forţat peste două milioane de oameni să refugieze.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy