Șeful Armatei, despre ”miile de prizonieri” ucraineni de la Avdiivka: Din păcate, 25 de militari au fost capturați, dar societatea rusă ar trebui să afle cât a pierdut armata lor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Oleksandr Sîrskîi
Generalul Oleksandr Sîrskîi

Analizele accidentale arată un număr uriaș de pierderi pentru ruși în luptele de la Avdiivka. Generalul Oleksandr Sîrskîi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, vine cu câteva precizări privind amploarea pierderilor, care ar tăia respirația oricărui cetățean din Vestul Europei.

Săptămânile trecute, după căderea localității Avdiivka, canalele rusă de propagandă abundau în relatări privind faptele de vitejie ale armatei ruse la Avdiivka, dar și despre miile de militari ucraineni care au căzut prizonieri în ofensiva rusă.

Oficialii americani, vorbind sub condiția anonimatului, spuneau că cifre precum 1.000 de ucraineni care sunt dispăruți sau capturați par a fi exagerate.

La peste o lună de la pierderea Avdiivka, comandantul șef al Forțelor Armate, generalul Oleksandr Sîrskîi, vine cu precizări.

În primul rând, ceea ce frapează este numărul mic de prizonieri luați de ambele părți. Numărul redus de prizonieri poate fi un indicator pentru cât de sângeroase au fost luptele de la Avdiivka.

Dacă în contul armatei ucrainene putem bănui că generalul Sîrskîi încearcă să minimizeze pierderile, în cazul militarilor ruși nu ar fi trebuit să existe o astfel de reținere din partea șefului Armatei ucrainene.

Totuși, generalul Sîrskîi ne spune că, la Avdiivka, 25 de militari ucraineni au fost luați prizonieri de ruși, în timp ce 94 de militari ruși au fost luați în captivitate de Armata ucraineană. 

Practic, în luptele din Donețk nu a fost luat niciun prizonier, în condițiile în care a existat un număr imens de pierderi pentru Armatei ruse, lucru punctat de generalul ucrainean.

”Merită să ne amintim că ofensiva de pe Avdiivka a dus la pierderi semnificative pentru inamic, iar acest lucru este puțin probabil să fie raportat la ”televiziunea” rusă. Doar în perioada 10 octombrie 2023 – 17 februarie 2024, invadatorii ruși au pierdut: 47.186 de personal, 364 de tancuri, 748 de vehicule blindate de luptă, 248 de sisteme de artilerie, 5 avioane pe direcția Avdiivka.

E drept, generalul Sîrskîi nu menționează nimic despre pierderile sale, care mai mult ca sigur sunt importante, dar nu au cum să ajungă la nivelul celor înregistrat de Armata rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel