Sediul din Crimeea a Flotei ruse de la Marea Neagră, atacat cu rachete

DefenseRomania Team , Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Lovirea unor depozite de armament din Sevastopol, Crimeea, de către ucraineni
Lovirea unor depozite de armament din Sevastopol, Crimeea, de către ucraineni

Vineri, 22 septembrie, la Sevastopol au izbucnit explozii puternice. Administrația numită de Moscova a anunțat un atac cu rachete asupra sediului Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Guvernatorul orașului federal Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a scris pe canalul său de Telegram că, pe 22.09.2023, armata ucraineană a executat un atac cu rachete asupra localității, lovind clădirea Statului major al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

“Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra cartierului general al flotei. Resturile unei rachete au căzut lângă teatrul Lunacharsky. Dacă găsiți astfel de elemente, vă rugăm să nu vă apropiați și să sunați la 112. Toate serviciile de urgență au ajuns la fața locului. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare”, a menționat Razvozhaev în mesajul său.

Cu toate că autoritățile ruse le-au solicitat locuitorilor să nu posteze pe rețelele de socializare fotografii și videoclipuri realizate în oraș, Internetul este deja plin cu imagini înfățișând presupusele consecințe ale loviturilor cu rachete ucrainene. Ele sunt distribuite în mod activ de depozitele de informații ucrainene conduse de TsIPSO.

“Vă rog să rămâneți calmi și să nu postați fotografii și videoclipuri din oraș”, le-a cerut și guvernatorul Razvozhaev locuitorilor din Sevastopol.

Potrivit unor informații preliminare, în atac au fost implicate până la opt rachete, cele mai multe dintre ele fiind doborâte de apărarea antiaeriană rusă. Una dintre rachete se afla chiar deasupra centrului orașului, iar alta a lovit clădirea sediului FRMN, afectând partea centrală a acesteia. Oficialii ruși se așteaptă și la alte atacuri și le-au cerut locuitorilor să nu iasă din case.

“Atenție tuturor! Un alt atac este posibil. Vă rugăm să nu călătoriți în centrul orașului. Nu părăsiți clădirile! Toți cei care se află în apropierea sediului flotei, la sunetul unei sirene, mergeți către adăposturi”, se mai arată în mesajul guvernatorului de pe Telegram.

Atacul cu rachete asupra Sevastopolului a fost confirmat și de Ministerul rus al Apărării, care a precizat că cinci rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Potrivit reprezentanților ruși, un militar și-a pierdut viața în urma lovirii clădirii istorice a Statului major al FRMN.

Canalul Crimean Wind Telegram a relatat despre exploziile din orașul ocupat, publicând o fotografie în care se vede fum negru care ieșea „parcă dintr-o navă”. Înainte de asta, rușii au creat din nou o „ cortină de fum” deasupra golfului, relatează NV.

Primele comentarii din partea oficialilor ucraineni au venit de la Natalya Humeniuk, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Armatei: "Sunt încă multe astfel de „puncte” pe harta Crimeei și mai trebuie să lucrăm la ele mult timp. Vom continua să lucrăm, sezonul „bumbacului” continuă. Vor fi mult mai multe lucruri informative și interesante, ", a subliniat Humeniuk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel