Securitate energetică. Ungaria şi Slovenia vor interconectarea reţelelor de transport a gazelor naturale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ungaria şi Slovenia au formulat o ofertă comună pentru a beneficia de finanţare europeană pentru interconectarea reţelelor lor de transport a gazelor naturale, astfel încât Ungaria să poată importa gaze naturale lichefiate (LNG) din Italia, a anunţat sâmbătă ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia MTI.

Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze este o preocupare esenţială a Ungariei, a indicat oficialul ungar. Date fiind incertitudinea privind construirea unui terminal LNG în Croaţia, faptul că oferta de preţ a Croaţiei este mult peste preţul pieţei, precum şi incertitudinea privind momentul când companiile din industria de gaze americane şi austriece vor putea începe extracţia gazelor din zăcămintele submarine ale României, Ungaria trebuie să-şi creeze noi surse de aprovizionare cu gaze, a explicat ministrul Peter Szijjarto.

O variantă, a continuat el, este importul de gaze naturale lichefiate aduse în porturile italiene, problema fiind însă că Ungaria nu şi-a construit încă infrastructura care să-i permită achiziţia de LNG direct din Italia.

Acesta este motivul pentru care Ungaria şi Slovenia au semnat acordul anunţat, a menţionat ministrul ungar mai departe, subliniind că, prin interconectarea reţelelor de transport a gazelor naturale din cele două ţări, Ungaria va putea să importe gaze din Italia. Discuţiile privind capacitatea interconectorului ce va lega aceste două reţele sunt în desfăşurare, a mai menţionat el.

Peter Szijjarto a adăugat că o decizie a Consiliului European în această chestiune este aşteptată în primăvară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel