Securitate energetică: Polonia renunţă la importurile de gaz natural din Rusia

S.I. Catalin / 05 feb 2019 / 23:25

Polonia intenționează ca, până la sfârșitul anului 2022, să devină complet independentă de livrările de gaze din Federația Rusă - a anunţat, marţi, Piotr Naimski, secretar de stat responsabil cu infrastructura energetică poloneză, potrivit Rador.

Potrivit lui Naimski, la sfârșitul anului 2022, obligațiile privind cumpărarea gazelor rusești expiră. În același timp, în această toamnă, ar urma să se finalizeze construcția conductei de gaze Baltic Pipe, prin care Polonia va importa gaz norvegian.

Piotr Naimski a dat asigurări că Polonia nu va prelungi contractul cu Gazprom pentru furnizarea de gaze după anul 2022 şi a adăugat că diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze va fi facilitată de contractele pentru achiziționarea de gaze lichefiate din Statele Unite și din Qatar.

,,Polonia nu va prelungi contractul", a declarat Naimski pentru postul de radio public din Polonia.

Lucrările pentru construirea noii conducte de gaze Baltic Pipe urmează să înceapă anul viitor și să se încheie până la 1 octombrie 2022, a informat agenția poloneză de știri IAR.

Conducta de gaze naturale Baltic Pipe a fost inclusă într-o listă a proiectelor europene de infrastructură energetică care vor fi cofinanțate din fonduri UE. Finanțarea UE provine din Mecanismul pentru Interconectarea Europei CEF), programul european de sprijin pentru infrastructura transeuropeană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy