Securitate energetică. Manfred Weber se angajează să blocheze proiectul Nord Stream 2

S.I. Catalin |
Data publicării:

Politicianul german conservator Manfred Weber a declarat unui ziar polonez că va face tot ce poate pentru a opri proiectul gazoductului Nord Stream 2, dacă va ajunge preşedinte al Comisiei Europene, transmite DPA.

Într-un interviu publicat marţi de Polska Times, Weber a declarat că nu ar fi în interesul Uniunii Europene să îşi crească dependenţa de gazul rusesc.

Prin conducta Nord Stream 2, pe sub Marea Baltică, ar urma să se transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia în Germania.

Criticii proiectului, printre care şi preşedintele american Donald Trump, susţin că gazoductul va creşte dependenţa energetică a Europei faţă de Rusia. În favoarea proiectului se insistă asupra nevoii de securitate energetică a Uniunii Europene.

Candidatura lui Weber la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene este susţinută de Partidul Popular European (PPE), iar dacă formaţiunea conservatoare obţine un rezultat bun la alegerile europarlamentare din mai, el ar putea fi succesorul lui Jean-Claude Juncker. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel