Securitate energetică. Daniel Ioniță: România are voință politică şi resurse financiare pentru realizarea gazoductul Ungheni-Chișinău

S.I. Catalin / 29 noi 2018 / 11:41

Gazoductul Ungheni - Chișinău, care este o continuare a tronsonului Iași – Ungheni, inaugurat la 27 august 2014, va fi gata către sfârșitul lui 2019.

Gazoductul Ungheni - Chișinău, care este o continuare a tronsonului Iași – Ungheni, inaugurat la 27 august 2014, va fi gata către sfârșitul lui 2019.

Asigurările vin din partea Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a precizat într-un interviu pentru Radio Chișinău că Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale din România „Transgaz” are fondurile necesare pentru a construi gazoductul.

„Menționez acest lucru pentru că am văzut că persistă în mintea unora diverse semne de preocupare. Reiterez faptul că România nu are doar voința politică de a realiza gazoductul respectiv în termenii agreați, dar și resursele financiare necesare pentru acest proiect important. Recent, de altfel, la București a fost semnat și un Acord între Ministerul Fondurilor Europene din România și Transgaz – companie care este responsabilă de acest proiect, pentru a fi asigurată finanțarea pentru diversificarea rutelor de transport a gazelor naturale în regiunea Nord-Est, care acoperă evident și Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul României în Republica Moldova pentru Radio Chișină.

„Transgaz” urmează să investească în acest gazoduct circa 93 de milioane de euro. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Un interviu cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, va fi difuzat pe 1 decembrie la Radio Chișinău, în ediția specială a matinalului dedicat Centenarului Marii Uniri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy