Securitate energetică. Daniel Ioniță: România are voință politică şi resurse financiare pentru realizarea gazoductul Ungheni-Chișinău

S.I. Catalin |
Data publicării:

Gazoductul Ungheni - Chișinău, care este o continuare a tronsonului Iași – Ungheni, inaugurat la 27 august 2014, va fi gata către sfârșitul lui 2019.

Gazoductul Ungheni - Chișinău, care este o continuare a tronsonului Iași – Ungheni, inaugurat la 27 august 2014, va fi gata către sfârșitul lui 2019.

Asigurările vin din partea Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a precizat într-un interviu pentru Radio Chișinău că Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale din România „Transgaz” are fondurile necesare pentru a construi gazoductul.

„Menționez acest lucru pentru că am văzut că persistă în mintea unora diverse semne de preocupare. Reiterez faptul că România nu are doar voința politică de a realiza gazoductul respectiv în termenii agreați, dar și resursele financiare necesare pentru acest proiect important. Recent, de altfel, la București a fost semnat și un Acord între Ministerul Fondurilor Europene din România și Transgaz – companie care este responsabilă de acest proiect, pentru a fi asigurată finanțarea pentru diversificarea rutelor de transport a gazelor naturale în regiunea Nord-Est, care acoperă evident și Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul României în Republica Moldova pentru Radio Chișină.

„Transgaz” urmează să investească în acest gazoduct circa 93 de milioane de euro. Conducta Ungheni-Chișinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.

Un interviu cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, va fi difuzat pe 1 decembrie la Radio Chișinău, în ediția specială a matinalului dedicat Centenarului Marii Uniri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel