Secretarul interimar al apărării al SUA, declarație privind intervenția SUA în Venezuela

Sebastian Florea |
Data publicării:

Patrick Shanahan, secretarul interimar al apărării al SUA, a fost întrebat dacă este într-adevăr prevăzută desfăşurarea a mii de soldaţi americani în Columbia, vecină cu Venezuela.

Secretarul interimar al apărării al SUA, Patrick Shanahan, a refuzat marţi să confirme eventualitatea desfăşurării, pe fondul crizei venezuelene, a unui contingent militar în Columbia, după cum a lăsat "în mod accidental" să se înţeleagă, cu o zi înainte, consilierul pentru probleme de securitate al Casei Albe, John Bolton, informează AFP.

Un rând mâzgălit pe un bloc-notes pe care Bolton îl ţinea în mână, luni, în timpul unei conferinţe de presă a atras atenţia: "5.000 de soldaţi desfăşuraţi în Columbia", ţară vecină Venezuelei, se putea citi dacă te uitai mai de aproape.

"Nu am abordat acest subiect cu secretarul Bolton", a răspuns Shanahan întrebat dacă este într-adevăr prevăzută desfăşurarea a mii de soldaţi americani în Columbia, Venezuela fiind în prezent cufundată într-o gravă criză ce alimentează temeri cu privire la o spirală a violenţei.

Întrebat de mai multe ori cu privire la eventualitatea unei asemenea desfăşurări, secretarul interimar al apărării a păstrat tăcerea: "Nu voi face niciun comentariu cu privire la aceasta". John Bolton a reafirmat cu o zi înainte, în faţa jurnaliştilor, după cum a făcut şi preşedintele Donald Trump săptămâna trecută, că "toate opţiunile" se află pe masă în ceea ce priveşte Venezuela.

Anunţând sancţiuni împotriva companiei petroliere naţionale venezuelene PDVSA, Washingtonul şi-a accentuat presiunea asupra regimului lui Nicolas Maduro, la cinci zile după ce l-a recunoscut pe preşedintele parlamentului Juan Guaido preşedinte interimar al Venezuelei. Circa 200 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi în prezent în Columbia, ţară cu care SUA a stabilit în ultimele decenii relaţii strânse în materie de securitate. 

Shanahan a preluat în ianuarie conducerea Pentagonului, după demisia răsunătoare a lui Jim Mattis, care avea puternice dezacorduri cu preşedintele Trump, în special asupra retragerii trupelor americane din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel